Sunday, February 8, 2015

Şarkı Meydan Okuması ~ 13 & 14. Gün

Yine haftasonu dolayısıyla çifte yazı olacak. Aslında lise konusu benim için büyük önem teşkil ettiğinden dün aceleye getirmek istemedim.

13. soru: "Lise yıllarınızı hatırlatan bir şarkı seçin."

Lise yıllarım... Çabucak geçilecek bir konu değil. Kaç yıl geçse de hala geriye dönüp baktığımda hayatımın en güzel yılları diyorum. Belki her taşın altından umut fışkırdığından, belki henüz hayatın acı yüzleriyle tanışmadığımdan, belki de etrafımda yalan dolan pek olmadığından... Kısacası, çok güzeldi.

Müzik zevkim de o yıllarda şekillenmeye başlamıştır. Ben müzik dinleyerek ders çalışan birisiydim, hala da öyleyim. Odamda bir kasetçalar vardı. Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere, üniversite için taşınırken de yanımda getirmişim :) Yıllardır hiç kullanmasam da manevi önemine istinaden, kendisi mutfağımın dekorunu tamamlamakta :) Özellikle sabahları bu teybin radyosundan, Power FM'de Geveze in the Morning dinleyerek güne başlardım. Hatta beğendiğim şarkılardan karışık kasetler yapardım, sonradan hepsi kayboldu. Şekilden dikkat ederseniz, record(kaydet) tuşu içe göçmüş durumdadır. Çünkü, hep test çözerken sevdiğim şarkı başladıysa, koşa koşa gider basardım record'a. Bu heyecanlı atmosfere dayanamamış olmalı...


Geveze'nin yeri ayrıydı. O zamanlar içimden şöyle geçirirdim; günün birinde tanışma fırsatım olsa, gidip teşekkür edeceğim. İlginçtir; işe başladıktan sonra bir etkinliğe Geveze ile Bay J'yi çağırmışlardı. Fakat, o kadar sıkıcı bir programdı ki; gidip konuşmak şöyle dursun, onları dinlemeyip bahçede takılmıştık. Belki de radyoda sesini dinlerken hayal ettiğim kişi çıkmadığından, moralim bozulmuştu.

Çok uzattım :) Dediğim gibi lise yılları ve müzik hakkında konuşacak çok konum var. Neyse şarkılara geçelim... 




Nedense aklımdaki en belirgin figür; Eminem'e ait. Üff ne popülerdi o vakitler! Benim bireysel şarkılarım dışında sınıfça dinlediğimiz şarkılar da vardı, onları da es geçmemem gerekir. Çok eğlenceli bir sınıftık. Bir arkadaşımız vardı; Hasan [üniversiteye hazırlanmak gibi bir kaygısı olmadığından, sınıfa müzik hizmetine adamıştı kendini :)] müzikçalar ve hoparlör sistemi kurar, bütün gün yayın yapardı. O şarkılardan da en çok aklımda kalan: Feridun Düzağaç'ınkilerdir.


***

14. soru: "Sizi mutsuz hissettiren şarkı hangisi?"

Şimdi bu kadar lise nostaljisinden sonra mutsuz hissettirene geçilir mi?! Madem sorulmuş cevaplayayım. 


Aslında sil baştan demek güzeldir de bu şarkı beni çok yaralıyor. Şebo'yu da pek severim üstelik. Bir de şu var; söz konusu mutsuz etmekse:


Mutlu Pazarlar!

12 comments:

  1. Geveze'nin kitapları da vardı o zamanlar, ben de severdim kendisini. Ama galiba şu sıralar program yapmıyor ? Bilemedim :)

    Ehem, başıma iş gelmeyecekse Şebo'yu pek sevemiyorum ben :( Hoşçakal dışında tabii ki. Incubus çok güzelmiş ayrıca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaa :) başına iş gelirr benden söylemesii sevilmez mi hiç şebo yaa :)

      Delete
    2. Aaah Geveze Veda Hikayeleri kitapları. O hikayeler ne güzeldi yaa! Arka planda calan Forrest Gump soundtracki ile beraber.

      Şebo sevilmez mi :/ Hoşçakal da ayrı dramdır, bak bu kategoriye sokmamışım bile. Hayatımda bir kez birine göndermiştim, sonra da dinlemedim belki. Şimdi açıp dinliyim :P

      Delete
    3. Bu arada Geveze, Virgin Radio'da devam ediyor. Bildiğim kadarıyla..

      Delete
  2. Şebo dedin incubus dedin gönlümü kazandın :) çok severim ikisini de hüzünlendiren şarkı olarak seçim çok çok iyi olmuuuş .
    Lise yılları olarak dediklerine katılıyorum acıları henüz tanımadığımız umutlarımız henüz yeşilliğini korur haldeykenki zamanları kim nasıl unutabilir kii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkürler efenim.. Gönlünüzü şarkılarımla kazandıysam ne mutlu bana, ne mutlu Zihin'e ve meydan okumasına :)

      Lise yıllarında henüz dünyalarımız kirlenmemişti belki de :/ Bunu söylerken bile insanın içi cız ediyor. Bu aralar fazla duygusalım sanırım :)

      Delete
  3. love hurts' u çok severim. iyi oldu hatırlattığın. hemen dinleyeyim:)

    ReplyDelete
  4. Iskandinavyadan muzikler serisine devam edeyim :D Sizi mutsuz hissettiren sarkilar kategorisine bir isvecce muzik gönderiyorum Sarki, birakip giden birinin arkasindan söylenenler, olanlara bi turlu anlam verememek vs.. https://www.youtube.com/watch?v=w3ZmotKy1Zk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo kimler gelmiş :) Özlemişim iskandinav müziklerini. Ne iyi ettin paylaşmakla! Sözlerini de anlayabilsem keşke eminim çok güzeldir :)

      Nasılsın görüşmeyeli?

      Delete
  5. iyidir nolsun, sende iyisindir umairm :) Bi ara gönderirim maildan sarkinin sözlerini ve tercumesini :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok saol, ben de iyiyim :) Mailden görüşürüz.

      Delete