Friday, August 30, 2013

Yol Hali ~ Alintilar



Bicimlerin en kidemlisidir nokta, en yetkini. Hemen butun disiplinlerde her sey noktayla baslayip noktayla biterken, gelenegin noktaya gosterdigi itibar da bir ozetler silsilesine gelir dayanir: “Evren’in ozeti Kur’an’da, onun ozeti basindaki Fatiha’da, onun ozeti basindaki Besmele’de, onun ozeti basindaki Ba’da, onun ozeti altindaki nokta’dadir.”
BE’NIN NOKTASI, sh9

Cunku ask, guzellik karsisinda ilgisiz kalamama halidir.
ASK ARTIK BIR HIKAYEDIR, sh14

Ne bu, her seyi kayda gecirmek telasi, diye kendinize sitemle basinizi kagittan kaldirsaniz da, her sey kagit uzerinde daha iyi duruyor, diyen de sizdiniz. Soz tanik olsun diye yasadiginiza’ydi bunca kelam. Biz biliyoruz ki yazmasaniz unuturdunuz.
HANI SIZIN DEFTERLERINIZ VARDI, sh22

Ama. Askin kosulanda degil kacilanda, acilanda degil kapananda oldugunun da bilgisindeyim.
“BARAN”; FIRATIN DILI, sh27

Bunca sevginin bir anda aniya donusmesi zoruma gidiyor. Dedikleri gibi, daha ne olsun, en kiymetli seye mi donustun sen? Doksan yasina gelen bir insanin anilarindan baska bir seyi kalmaz, he mi? Aci diner, gozyasi da. Ozlem bile azalabilir de bir tek anilar mi kalir yerli yerinde?
Peki!
DIYECEKTIM DIYEMEDIM, sh83

Sonunda herkes kendi yoluna donse de hicbir yolculuk basladigi gibi bitmiyor.
IRMAK YOLU, sh129

Istemek, fatihlerin olsun. Bana ziyaret yeter.
“CANAKKALE HATIRASI”, sh135

Kaderim boyleymis, diyerek kadere yurumek her zaman masum kilmaz bizi. Cogu kez direnmek de gerekir. Masumiyet bazen olmakta olana karsi koymakla elde edilir bir seydir.
GECE DERSI; KADER, MACBETH, OIDIPUS, sh241

Gunluk tutmamanin en kotu yani gelecege baskalarinin gunlugunde kalmak. Ama gunluk tutmak da net bir resim vermeye yetmiyor. Megerki gunluklerin de uzerindeki o Gunluk olsun.
ASTAPOVA TREN ISTASYONU: YOLUN SONU, sh280



***


No comments:

Post a Comment