
1- Kitre kullanilarak yapilabilir. Ancak bu islem hayli zahmetli ve vakit alici oldugundan biz bu yolu tercih etmedik.

Biz kursta Amerika'dan siparis ettigimiz kerajinleri kullanarak su sekilde hazirliyoruz:


-50 gram [yaklasik 2-3 yemek kasigi] kerajin ile 5 litrelik su karistirilir. Tercihe ve kas gucune gore bir cirpiciyla yahut blender kullanilabilir :)
Sivinin Kivamini Ayarlama:
Kerajini hazirladiktan sonra beklemeye birakiyoruz. Onerilen sure, aksamdan sabaha :) Fakat ders esnasinda ancak 1-2 saat bekletebiliyoruz. Bekleme suresi sonrasi sivinin koyulastigini goreceksiniz. Su ilave edip spatula ile karistiriyoruz. Gelelim biz ile kivam testine...
Biz ile deneme yaparken, sivi ileri dogru cekiyorsa cok sulu, geri gidiyorsa koyudur. Tahmin edilecegi uzere koyunun caresi var, su ekleriz. Fakat, sulu ise tekrar bir miktar kerajinli sivi hazirlayip ilave etmek lazim. Ideali hafif geri cekmesidir.
***
Ebruli Haller anasayfasi icin tiklayiniz.
No comments:
Post a Comment