Sunday, August 16, 2015

Hikayemsi Haller ~ Bir Web Sitesi Tanıtımı

Hikayemsi Haller... Bu ifade bir yerden tanıdık geliyor mu? ;)

Blogumun eski takipçileri bilirler, burada paylaştığım hikayelerimi Hikayemsi Haller etiketi altında toparlıyordum. Uzun zamandır hikaye yazamayınca bu etiket de tarihe karışmak üzereydi. Ta ki; tekrar yazmaya başlayana kadar! Yeni hikayemi henüz yayınlayamıyorum. Çünkü, bir internet dergisi için yazdım. Eğer kabul görürse yayınlanır, görmezse de ben burada paylaşırım. Sağlık olsun. 

Nasıl bir mutluluktur hikaye/öykü yazmak... Başka içerikler bir yana, hikaye bir yana. Birkaç gündür üzerimden ölü toprağını attığımı hissediyorum. Umarım devamı gelir.

Tekrar başlığa dönecek olursak; ilk dönem, okulda Digital Design (Dijital Tasarım) dersi almıştım. O sıralar, eski işimden dolayı sık seyahat ettiğimden derslerin çoğunu kaçırıyordum. Haftalar birbirini kovalayıp ben bir türlü derse ve proje ödevine konsantre olamazken; teslim tarihi geldi çattı! Çok hızlı birşeyler üretmem gerekiyordu. Ben de düşündüm taşındım. En iyisi keyif alabileceğim bir konu olsun ki daha kolay tamamlayabileyim dedim. Ve dolayısıyla konu: Hikayemsi Haller oldu :) Teknik de hep öğrenmek isteyip hiç fırsat bulamadığım: Web Tasarım. 

Sonuçta ortaya şöyle birşey çıktı: http://www.hikayemsihaller.com/


Pilot hikaye olarak da Futbol Serisi'nden Deplasman'ı seçmiştim.

Ödevi yetiştirmek gayesiyle yaptığım bu site sonradan çok hoşuma gitti. Domain ismini de kendi üzerime aldım. Gün gelir vaktim olursa, tüm hikayelerimi zenginleştirilmiş formatta, e-kitap misali yayınlamak isterim. Başkalarının ilgisini, beğenisini çeker mi bilemem :)

Proje sunumunu yaptığım arkadaşlarım dışında, sitemin duyurusunu yapmamıştım. Burada bahsetmek ve varsa yorumlarınızı almak isterim. (Tasarım gereği, mümkünse Google Chrome tarayıcısından ve sesli ilerlemeniz tavsiye olunur.)

Mutlu pazarlar!

9 comments:

  1. Afedeee çok harika olmuş ya bayıldım . Ben de böyle bir şey düşünüyordum biliyor musun onu resmen hayata geçirmişsin , devam et mutlaka ama bu baştaki ikili hikayelere daha fazla yer verirsen daha da güzel olur belki vereceksindir sonrasında :) Ben de bir aralar uğraşmıştım web tasarımla kitaplar falan almıştım çok güzel şeyler ya ne güzel bir bölüm okuyorsun grafikler çizim tasarımlar yapıyorsun ah ne kıskandım onun önceki işinde de sürekli geziyordun ne şanslısın sen yaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkürler Maricim :) Güzel yorumların beni duygulandırdı ve daha çok uğraşmak için gaza geldim diyebilirim. Belki senle ortaklaşa projeler de yapabiliriz. Kim bilir ;) Evet, bölümümden memnunum, risk aldım ama gönlüme göre oldu.

      Delete
    2. Aa niden olmasın zevkle her türlü teklîfe açığım :D senin bu okuduğun yüksek lisans mıydı lisans mıydı ?

      Delete
  2. Çok güzel olmuş cidden Afede.Bir yandan ayağımı ısıran kızımla uğraşmama rağmen çok keyifliydi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim :) Miniğe sevgiler <3

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. İnsanın üzerinden o ölü toprağını attığı andaki his ne güzeldir! "Hikayemsi Haller" ismini beğendim :) Sitedeki yazıyı henüz okumadım ama birkaç farklı alt başlıkla çıkan "Şahane Hatalar" kitabındaki gibi "seçimli ilerleme" fikri gayet iyi, daha önce bir sitede hiç görmemiştim, keyifli duruyor :) Mutlu günler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkürler :)
      Öyle bir kitabı ben de duymuştum. Site fikrinin özü ise yazdığım hikaye acaba farklı yorumlarla nasıl yön alırdı sorusu idi. Beğendiğinize sevindim. Mutlu günler, mutlu bayramlar olsun size de...

      Delete