Sunday, April 26, 2015

Film Meydan Okuması # 7

7. Gün: Sizi mutlu eden bir film seçin.

Meydan Okuma ilk haftasını güzel bir soruyla tamamlıyor. Tekil bir cevap vermek ne mümkün! O zaman mutluluk filmleri listeme buyrunuz ;)

İlk sıraya yine çok sevdiğim bir Hint filmini yerleştiriyorum: Barfi.





Şurada da bahsetmiştim. 

Bu filmin bana hissettirdiği duygular çok farklıdır. 

Bir insan doğuştan sağır ve dilsiz olmasına rağmen, nasıl bu kadar pozitif olabilir diye aklım almamıştı. Filmi izledikten çok sonraları bile, Barfi'yi aklıma getirip gülümsemelere neden olmuştur.








İkinci sıra için kocaman bir parantez açmak isterim aslında; "Fransız filmleri"
Zaten birçok kişinin listesinde rastladığım Amelie'yi bu kategoride anmamak olmaz. Nasıl da tatlı filmdir! İçerdiği detaylar, kurgusundaki tesadüfler ve tabii müzikleri. Bir çoğumuzun defalarca izleyip doyamadığı filmlerdendir. Keza çok eski bir film olan Fan Fan da öyle. Ancak benim vurgulamak istediğim tercihim: Jeux d'enfants / Love Me If You Dare / Cesaretin Var mı Aşka olacak.


Hani çocukken arkadaşlarımızla bol bol iddiaya girerdik. Bu iddia sürecinde çeşitli oyunlar oynar, sonrasında da kazanan kaybedene bazı yaptırımlarda bulunur ya da değer verdiği bir eşyaya el koyardı. Film bu temel üzerine kurgulanmış bir çocukluk hikayesi ile başlıyor. Çok yakın arkadaş olan bu iki çocuğun büyümesine, atışmalarına, okullara gitmelerine, sevmelerine, aşık olmalarına, hayata atılmalarına, hatta evlenmelerine şahit oluyoruz. Bu esnada kısmen de olsa oyun devam ediyor, ancak hayatları o kadar başkalaşıyor ki; neredeyse kopma hatta birbirlerinden nefret noktasına geliyorlar. Film çok keyifli. Tempo hiç düşmüyor neredeyse.



Ve bir de Motorcycle Diaries'i (Motosiklet Günlükleri) ekleyip bu günkü listemi sonlandırıyorum. Bu filmi kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum. Her defasında ayrı bir keyif, ayrı mutluluk. Hakkında ne söylesem spoiler olacağı için sadece izleyin, yaşayın diyorum.

Mutlu filmler, mutlu haftalar ;)


Love Me If You Dare (Jeux d'enfants) La Vie en Rose

8 comments:

  1. Jeux d'enfants'tı izlemiştim ama şimdi zihnimi kurcalayınca pek hatırlayamadım :/ Yeniden izlemekte fayda var sanırım.

    Amelie ve bu film çağrışım yaptı. Günlerin Köpüğü diye bir film vardı. Kitabını da severek okumuştum. Filmini şiddetle öneririm. Amelie ve Jeux d'enfants ayarındadır :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu ikisi ayarındaysa tamam ;) Güzel bir zamanıma denk getirip izleyim bari.

      Delete
  2. jö döfan!! Ayy ona da bayılırım been söyleyişi bile çok güzel :) ama pek mutlu olamıyorum malum sonunu biliyosun ..
    Motorsiklet günlükleri de evet çok iyidi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yine söylüyorum; ben galiba sonlardan ziyade filmin ruhundan etkileniyorum :) Motosiklet günlükleri asla vazgeçemediğim <3

      Delete
  3. ooo burada da bir adet Jeux d'enfants varmış! güzel :D

    ReplyDelete
  4. ayyyy ne hinti filmleri var yaaa barfi de nefis evet :)

    ReplyDelete