Her isin, sanatin "mutfak" kismi mesakkatlidir. Ebru'da da durum boyle.
Ebru mutfagi, firca sarmakla basliyor. Tabi ki kendiniz baglamayip, uygun fiyatlara hazir da alabilirsiniz. [ben heralde oyle yaparim ilerde :)] Ancak, asil ebrucular herseylerini kendileri hazirlamayi tercih ediyorlar. Hem oylesi daha kiymetli, hem de ebru sabrin sanati degil miydi ki? :)
Malzemeler:
-At kili [8-10 cm, tercihen arap atlarinin kuyruk kismindan olmali.] -Gul dali [Firca sapi olarak gul dali kullanimi, rahmetli ebru ustadi Necmettin Okyay'dan esinlenilmis bir gelenektir. Okyay, usta bir gul yetistiricisi oldugundan, saplarini ebru fircasi yapiminda degerlendiriyormus.] -Misina [0,50 ya da 0,45 mm] -Makas ve falcata Firca baglamanin detayli anlatildigi bir video buldum: http://www.uzmantv.com/ebru-yaparken-ne-tur-fircalar-kullanilir *** Ebruli Haller anasayfasi icin tiklayiniz.
No comments:
Post a Comment