Monday, March 18, 2013

Paris ~ Hotel de Ville

Pompidou cikisi "artik kahvalti etsek hic de fena olmayacak, hatta ogle yemegi mi yesek" dusunceleri esliginde Paris'in kafe-restoran zincirlerinden biri olan Brioche Doree'ye oturduk. Genelde take away yemekcilik zihniyetinde bir mekan. Sandvic, tart, icecek seklinde tam da bize hitap eden menuleri var.

afiyet olsun :)
Gozumuzu de midemizi de, bu menu ve guzel bir kahve ile doyurduktan sonra, Notre Dame icin hazirdik. Gerci hedef Notre Dame'di ama, yolumuzun ustunde rastladigimiz yerlere ugramayi ihmal etmiyorduk :)

"Karsimizda beliren bu sarayimsi yapi da neymis acaba" diye dusunurken, Hotel de Ville oldugunu anladik. İsmine aldanip otel zannetmeyin, belediye binasi anlamina geliyor. Paris disinda baska sehirlerde de bulunuyormus bu yapilardan. 



Hem havanin guzel olmasi hem de gunlerden cumartesi olmasi Hotel de Ville'i daha canli, daha senlikli bir hale getirmisti. Onundeki bahcede bulunan renkli atlikarinca, buz pisti, gofret dukkani ve gosteri alani ile tam bir ozgurluk platformu havasi hakim. 

Gosterideki insanlar yer degistirmek suretiyle, farkli kelimeler  meydana getirip, bu sayede dertlerini ifade ediyorlardi.



Fotograftaki bayan, ricam uzerine "nuclear? no merci!" yazili bayragi  sallayip kadrajimi tamamladi, bir yandan da dusuncelerini bu bloga yansitmis oldu :)

Buz pateni pisti


Paris Seyahati - Ana sayfasi icin: tiklayiniz.
Gezilesi/Gorulesi Yerler - Ana sayfasi icin: tiklayiniz.



No comments:

Post a Comment