Thursday, October 6, 2016

İmece Meydan Okuması # 10. Gün

Meydan Okuma'nın son sorusu, en hassas sorusu:

"Size ilham veren birisi."

Birinden, birilerinden ilham alabilmek, çok büyük şanstır. İnsana günlük hayatında da, yeni kararlar alırken de kolaylık, ferahlık sağlar.


Ben bir çok kişiden ilham almışımdır şimdiye kadar. İlk başta ailem, bazı ünlüler, bazı ünsüzler. Özellikle iki grup insan var; ilham aldığım, hayranlık duyduğum. 

Birincisi, yaptığı iş ne olursa olsun, o işin hakkını veren, hem kendini hem etrafındakileri memnun edenler. Bir örnek vermem gerekirse, önceki çalıştığım işyerinin kantininde çalışan abimiz. Dünyanın en güzel tostlarını yapar ve en güzel biçimde servis ederdi. Öyle güzel ifadesi vardı ki, işini çok severek yaptığı tostun lezzetinden belli olurdu. İşten ayrılacağım gün son kez tost yemeye gittim, tadı hala damağımdadır.

İkinci grup, hayatında çok fazla olumsuzluk olmasına rağmen mutlu olmayı başarabilenler. Mutluluk dış etmenlere bağlı mıdır, yoksa sadece içten gelen bir duygu mudur? Bu yaz biriyle tanıştım. Çok mutlu, çok güzel gülen bir hanım. İçimden, dünyanın en mutlu insanıdır herhalde, diye geçirdim. Ertesi gün sohbet ederken hayatına dair bir şeyler anlattı. İnanamadım. Eften püften şeyleri problemden saydığımı farkettim, utandım. O günden sonra abla-kardeş olduk zaten. Mutluluk söz konusu olunca ilham aldığım kişidir.

Güzel insanlar, örnekler hep çoğalsın etrafımızda ;)

***

Fotoğraf: Üsküdar Sahil / afede


The Eagles - Hotel California

9 comments:

  1. Tastamam güzel bir final olmuş :) İşini layıkıyla yapsa herkes bence çok daha güzel bir yer olurdu buralar.

    Konuyla biraz alakasız da canım tost çekti ahahaha tost makinem de bozuk, sabah fırına atayım bari ekmekleri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederim Zihin.

      Bahsettiğim meşhur tostun adı Turka'ydı. Beyaz peynir, domates, zeytin. Tarifini de vermiş olayım, fırında yaparsın :)

      Delete
  2. Fotoğrafı görünce kafam dank etti Yaa ben bu yaz istanbul'a gelmiştimmm ve senin bana sözün vardııı birlikte istanbul sokaklarında çekim yapacaktıkkkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eveeet! Bu yaz unuttun MariPosa :( Hem kaybolacak, hem çekim yapacak, hem de Kadıköy'deki eski sinemada film izleyecektik. Artık bir dahaki gelişine ;)

      Delete
  3. Ne güzel sıcacık ve insana umut aşılayan bir yazı olmuş. Böyle insanların varolduğunu hatırlamak bile insanın içini ısıtıyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkürler :) Hep böyle güzel insanlarla karşılaşmanız dileğiyle <3

      Delete
  4. Aslında ilham alan insan gelişmek isteyen insandır. Bulunduğu durumdan daha öteye gitmek isteyen. Bir de insan mutsuzluğu daha kolay seçiyor. Mutlu olmak için nazlanıyor. Blogunuzu takibe aldım ben de beklerim. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzel yorumunuz için teşekkürler Turgay Bey. Ben de sizi takibe aldım.

      Delete
  5. Aslında ilham alan insan gelişmek isteyen insandır. Bulunduğu durumdan daha öteye gitmek isteyen. Bir de insan mutsuzluğu daha kolay seçiyor. Mutlu olmak için nazlanıyor. Blogunuzu takibe aldım ben de beklerim. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete