Monday, January 27, 2014

The Secret Life of Walter Mitty :)

Kafa dinlemek mi istiyorsunuz?
Hicbir arastirma yapmadan, fragman puan yorum bakmadan, 2 bilet [sevdiginiz bir arkadasinizla gitseniz iyi olur, gulerken birbirinizi durtup daha cok gulersiniz :)] alin, ve tabii 2 de buyuk kahve... Kaygisizca yaslanin koltuga. Walter Mitty'nin gizli yasami basliyor!



Kahramanimiz Walter Mitty [Ben Stiller, ayni zamanda filmin yonetmeni], bir derginin fotograf islerinde calisan, kendi halinde birisi. Disardan gayet monoton gorunen yasantisinin icine cok renkli hayaller serpistirmektedir. Ancak; baskalari bu durumu sadece "dalma" olarak yorumlamakta ve alay konusu yapmaktadir. 


Derken, Mitty isyerinden bir arkadasindan [Cheryl, Kristen Wiig] hoslanmaya baslar ve bir anda hayati degisir. Romantik hayallerinde gozlenen hatri sayilir artisa, beklenmedik bir gelismeyle beraber aksiyonlular da eklenir. Calistigi derginin sadece internet uzerinden yayinlanmasina karar verilir, sirketin kuculmeye gittigi ve dolayisiyla isten cikarmalarin olacagi duyurulur. Moraller bozulur. Son bir sayi cikarilacaktir, bu yuzden herkes onun cok guzel olmasina yogunlasir. Fakat aksilik bu ya... Derginin fotografcisinin gonderdigi negatifler arasindan 25.si [son kapak fotografi olmasi dusunulen] kayiptir! Yeni yonetim, son kapagi bir an evvel gormek icin Mitty'ye baskilar kurmaya baslar. 




Mitty'nin ne yapip edip bu ozel negatife ulasmasi gerekmektedir. Ote yandan, Cheryl'le guzel bir muhabbet seviyesine de erisebilmislerdir. Mitty, Cheryl'in de destegiyle 25. negatifin izini surmek uzere yollara duser. Daha evvel hayalini bile kuramayacagi yerlere [Grönland, Izlanda, Himalayalar, Los Angeles...] seyahat eder, cok ilginc maceralar yasar. Dondugunde 25. negatifi hala bulamamistir ama artik bambaska bir Walter Mitty'dir. Bakis acisini biraz cevirebilmeyi, saplantilarindan aliskanliklarindan kurtulabilmeyi basarmistir. Ve neticesinde, hic ummadigi bir sekilde o ozel negatife erisir. 

Ve son sahne... Tum filmin ozetidir aslinda, tum ugrasilarilarinin ve hayallerinin mutlu sonudur. [Tabi ki soylemiycem ;)]


----Spoiler----



Son sahne disindaki en anlamli kisim; derginin fotografcisi Sean O'Connell [Sean Penn] ile karsilasmasidir. Manidardir... Filmin onur konugudur, severiz kendisini ;)



----Spoiler----

Guzel bir romantik komedi... 
Icinde "fotograf" bahsi gecmesi bile benim icin yeterli bir izleme sebebi. Keyif alacaginizi umuyorum ve filmden bir sarki ile yazimi sonlandiriyorum:



Ground Control to Major Tom

4 comments:

  1. Yarın arkadaşım geliyor ve biz de ne izlesek diyorduk. Çok güzele benziyor teşekkürler :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afiyet olsun efenim :) Keyifli bir film, tam da arkadasla izlemelik...

      Delete
  2. Hiç unutmayacağım filmlerden birisi :) Ayrıca her yıl izlemeyi de düşünüyorum

    ReplyDelete