Friday, January 22, 2016

Dizi Meydan Okuması ~ 10, 11, 12, 13

10- Hiç beğenmediğiniz dizi hangisi?

Bu soruya cevaben aklıma hep Türk dizilerinin (bazılarını tenzih ediyorum tabi) gelmesi sizce de tuhaf değil mi?! Tv izlemeyen, haliyle bu bahsettiğim tarzda dizileri de takip etmeyen biriyim. Arada bir yerlerde denk geldiğim çoğu Türk dizisine 5 dakikadan fazla tahammül edemiyorum.



Bu tür diziler bir yana da bu sorunun b şıkkı olarak öyle bir cevap vereceğim ki; eminim çok tepki alacak :) B şıkkı, yani bir şekilde izlemeye başladığım ama beğenmediğim dizi: Game of Thrones. Evet. Ben bu herkesin bayıla bayıla izlediği diziyi sevemedim. Gerçi ilk birkaç bölümünü beğenmeyi, hemencecik bıraktım. Neden derseniz, ben entrika hırs vs. gibi konularının işlendiği yapımları sevmiyorum. 



Entrika demişken aklıma geldi. Çocukken çok tv izlerdim. O yıllarda Kara Melek diye bir dizi vardı. [Hatırlayanlara selam olsun.] Jenerik müziği bile hala kulağımda çınlar. Entrikanın alası oradaydı. Küçücük yaşımda öyle de severek izlerdim ki... Büyüyünce ciddi bir değişim yaşamışım diye şükrediyorum :)  

11- Adıyla en çok uyumlu olduğunuz dizi hangisi?

Pek tabi; Six Feet Under. Çok dahiyane ve anlamlı bir isim. 

12- İlk göz ağrınız hangi diziydi?



Prison Break!

Yabancı dizilerden sanırım ilk izlediğim buydu. Bunun bir eşleniği de Lost'tu o dönem. Birinden biri seçilecek gibi gizli bir hissiyat vardı. Ben seçimini Prison'dan yana kullanmıştım. Ne çok severdim. Her bölümde daha bir nutkum tutulurdu. 

13- En iyi dizi kadrosu hangi dizideydi?

Yine cevap bulmakta zorlandığım bir soru. Yine tekrara düşeceğim ama şimdi bu soruya nasıl "Leyla ile Mecnun" demeyeyim? :)



10 comments:

  1. Prison Break geri geliyor yaw özlemle, heycanla, aşkla ve bir takım benzer kelimelerle bekliyoruz :))) Micheal ölmedi kalbimizde yaşıyor. Leyla ile Mecnun zaten yani o da on nümero :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa ciddi misin? :) Çok sevindim. Bakalım nasıl olacak, yıllar sonra geri dönüş.
      L&M kalplerde ;)

      Delete
  2. Game of thrones i sevmeyen +1 ekleyelim ben de hiç sevemedim o kadar sükse yapınca merak ettim ve bildiğin izlemek için uğraştım ama nafile :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa :) Neden hiç şaşırmadım acaba Maricim. Bak aşağıya Elif de yazmış. Bu 3'lü sevmediyse vardır bir hikmeti.

      Delete
  3. Benim de ilk izlediğim yabancı dizi Prison Break'ti. Lost da iyiydi ama Micheal faktöründen dolayı Prison Break'i daha çok severdim. En hızlı izlediğim dizilerden biridir.

    Ben Leyal ile Mecnun'u geçen sene izlemeye başladım :-) Çok güzel bir diziymiş. Yazın bütün bölümlerini izlemeyi düşünüyorum.

    Kara Melek'i izlemedim ama jenerik müziği efsanedir bence. Adını duyduğum anda kafamın içinde çalmaya başlıyor :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence boş bir vakitte izleyin, keyiflenin L&M'yi.
      Aynen, Kara Melek'in jeneriği efsaneydi :P

      Delete
  4. yaa Game of Thrones konusunda hiç başlamadan sevmeyenlerdenim ben galiba.. ön yargılıyım izlemiyorum izlemeyeceğim :D

    ahaha Kara Melek!! tabii ki hatırlıyorum:))

    *yaa ben yine geri kaldım.. ofofofoff.. en yakın zamanda yetişeceğim size..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yukarıda MariPoSa'da yazmış, beğenmediğini. Nedense hiç şaşırmadım :P

      Ben bugün kapanışı yaptım. Ne oldu bu blog komşularına. Şimdi senin bloga geliyorum. Bakalım, bitirmiş misin...

      Delete