Tuesday, September 9, 2014

4 Yaşındaki Çocuğun Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi & SIMDI REKLAMLAR: Ben Olmeden


Bu video'ya Guven Turan'in blogu Ben Olmeden'de rastladim ve burada da yayinlamak istedim.

Kenya'da yasayan Nkaitole isimli bir cocugun olmeden once yapmak istedigi seyleri sormuslar ve hayallerini gerceklestirmisler. Sıf bu kısmı bile yeterince manidar, degil mi? Icimizde kocaman yaslara gelip, is guc sahibi olup, adam akilli hayal kuramayan insanlar var. Ozellikle bu bakımdan bu minigi takdir ettim. Benim fikrimce; hayalleri olan herkes cok zengindir, kosullardan ortamlardan bagimsiz...

Fakat madalyonun bir de acı yuzu var. Bu video fikrinin altinda yatan sebep, o bolgedeki cocuklarin buyuk cogunlugunun maalesef 5 yasina erisememeleri :(

Farkindalik edinmek adina cok guzel bir video. Izlemenizi ve dusunmenizi tavsiye ederim.



SIMDI REKLAMLAR: Ben Olmeden!



Hazir bahsi gecmisken biraz da Ben Olmeden'den bahsetmek istiyorum :)

Guven'in bloguna simdi net hatirlamasam da google aramalarim ya da baska takip ettigim bloglardaki paylasimlar sayesinde denk gelmistim. O gun bugundur de severek takip ediyorum yayinlarini.

Blog tanitiminda da bahsettigi gibi format ve anafikir cok orjinal. Listeler sayfasında goreceginiz uzere, kendisi kocaman bir hayal gucune ve bakis acisina sahip. Cogu kisinin market listesi bile hazirlamaya usendigi bir devirde, Guven hic usenmemis herseyi listelemis! Sahsen ben geziler ve filmler kategorilerinden sıkca faydalandigimi belirtmeliyim. 

Listesinde simdiye kadar gerceklestirdiklerini renkli, yapmayi planladiklariniysa gri olarak gorsellemis. Ne hos bir detay, degil mi? :) Dilerim; listenin hepsi en kisa zamanda renklensin, yenileri eklensin.

6 comments:

  1. Güven'i ben de çok severek takip ediyorum.Videoyu da şimdi izledim,gerçekten çook etkileyici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar :) bir suredir yeni yaziniza rastlamiyorum, hosgeldiniz!
      Bu arada defterinizin kullanimi cok pratik geldi, her an cantamda :)

      Delete
  2. Vuuuhuu çok mutlu oldum ki ben!! Çok teşekkür ederim, ne desem boş. ^-^. :))))))) Sizden de liste bekliyoruz mutlaka. Herkesin bir listesi olması gerektiği kanaatindeyim. Herkesin hayalleri gerçek olur umarım. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rica ederim efendim :) Emege saygi onemli. Faydali buldugum, keyif aldigim sitelerden bahsetmeyi seviyorum. "Misafir kalem"lige de beklerim ;)

      Delete
  3. Üşenmedim gittim listelerini tek tek inceledim. Valla cidden takdire şayan. :) Bir de aşık olmak neden gri olmuş hiç anlamadım :))) Kendi hallettiğim ve orda gri gördüğüm şeylerde oh be bari bunları yapmışım desem de orda renkli olan bir çok şeyi yapamamış olmam da canımı sıkmadı değil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guzel bir katalog degil mi? :) Kendi yaptiklarimla eslestiriyorum ama maalesef bende de cok alan gri :/

      Delete