Tuesday, May 20, 2014

Gecmisten Elem Gelecekten Kaygi Duyan Insan






"Gecmisten Elem Gelecekten Kaygi Duyan Insan" iddiali bir konu basligi degil mi? Insan olan herkesi ucundan bucagindan da olsa mutlaka alakadar eden, kendi hayatindaki elemleri-kederleri analiz etmeye tesvik eden bir slogan. 

Harika bir insandan [bkz. Mustafa Ulusoy], harika bir konferans!






Gecen Cuma, bir sekilde [bkz. eksi sozluk :)] ogrendim ki Ulusoy Sehir Universitesinde konferans veriyormus. Tabir-i caizse kostura kostura gittim, yetistim ve tabi kidemli bir Ulusoy fanı olarak en onlerden yerimi aldim :)

Oyle guzel seylerden bahsediyordu ki her kelimesini not almak istedim. [Derslerde boyle bir not tutma azmi gostermisligim yoktur halbuki!] Kaciranlar, merak edenler icin notlarimdan kisacik bir ozet cikarip, paylasmak istedim.

Gecmisten Elem Duyma - Gecmise Dalma
  • "Bu olay neden basima geldi?" isyaniyla beraber insan gecmise siginir. Halbuki var olan sey her ne ise mutlaka bir hayir vardir.
  • Muhayyilemizdeki [hayal dunyamizdaki] br imgeye gidis, kisi iradesinin disinda. Halbuki, su da bir gercektir ki; hayal dunyasinin icinde hakikat aranmaz da bulunmaz da...
  • "Tum cabalarim nereye gitti?"
Gelecekten Kaygi Duyma
  • "Ya Olursa?" evhami... Hayal dunyasina dalip, hayatin o anki gercekliginden kopup gitme. Halbuki muhayyilemizde barindirdigimiz kaygi, sadece kurgudan ibaret.
Gelecek kismina maalesef sure yetmedi. 

***

Hani normalde kitaplarini, yazilarini begendigimiz yazarlarin konferanslarindan ayni haz alinmaz, hatta hayal kirikligi yasanabilir. Fakat, Mustafa Ulusoy kitaplarinda, yazilarinda kullandigi üslubu hitabetine de yansitmayi basariyor. Hatta daha esprituel ve ruhu dinlendiren bir sekilde :) Diline, ruhuna, kalbine saglik...

Soylesi gayet ruhlari dinlendiren, yuzleri gulduren turdendi. Hele ki sonrasinda sadece bir cumle "Hersey icin cok tesekkur ederim" diyebilmek, benim icin bir borctu. Ve tabi imzalanmadan donmek olmazdi ;)



***

Alti cizilesi Ulusoy repligi: "Bu dunya, imtihan ve hizmet yeridir; lezzet, ucret ve mukafat alma yeri degil."


4 comments:

  1. Ali Şeriati'den sonra Mustafa Ulusoy da merak alanıma girdi sayende... Hangisinin hangi kitabından başlasam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Derin konular adas, bunu bilahare tartisalim ;)
      Hele bir Ebu Zer'den basla bakalim, yorumunu merak ediyorum.

      Delete
  2. Merhaba :) tesekkur ederim Ebru hanim.
    Hemen geliyorum ziyarete ;)

    ReplyDelete