Wednesday, April 23, 2014

Gune Cocuklugumdan-Tarsus'tan Merhaba: 23 Nisan :)


Cocuklugu, stadyuma yakin bir evde hatta ufak yerlesim yerinde gecenler bilirler...

Milli bayram sabahlarinda bando sesleriyle gozlerimizi acip pencereye kosturur, gecit torenini izlerdik. Tanidiklara rastladikca daha bir sevinir, el sallayip arkadaslarimiza sesimizi duyurma telasina duserdik. Stadyumdaki programlara karsi, balkona kurulan kahvalti sofrasinin lezzeti ise bambaskadir. Üçüz gibi yetistirilmis kuzenler cenelerimizi balkon mermerine dayayarak programi coskuyla izler, konusulanlari anlamaya calisirdik.

Belki de bu anilara istinaden milli bayram tatillerinde, ozellikle de 23 Nisan'da kosa kosa eve gelirim. Evime, cocukluguma... Artik stadyum karsisindaki o evde oturmuyoruz, dolayisiyla bando sesleriyle uyanamiyorum. [Hatta duyumlarima gore bando takimli stadyum gosterileri de baska sekillerde kutlamalara donusmus.] Ama yine de o gunlerin tadini bulmaya, bando seslerini isitmeye calisiyorum. Üçüzlerin ikisi ve anneler yine bir kahvalti sofrasindaydik bu sabah, hatta kuzenimin dunya tatlisi oglu da. Uzerinden ne kadar yil gecse de, damagimizda yine o eski 23 Nisan sabahlarimizin tadi hakim.

Kutlu olsun efendim :) Kac yasinizda olursaniz olun, bugun hafizaniza guzel bir 23 Nisan anisi dusuyorsa cok sanslisiniz demektir. 

"Her kiz, ailesinin evinde cocuktur" gibi cok hosuma giden bir soz geciyordu May in Summer filminde. Kesinlikle katiliyorum. Hele ki gunlerden 23 Nisan'sa, ailenizin evindeyseniz ve de cocukluk fotograflarinizin arasina karismayi cok seviyorsaniz, kesinlikle cocuksunuz!

Kulaklarimda calan bando seslerini size duyuramam belki ama cocukken begendigim ilk sarkiyi paylasabilirim. Yonca Evcimik tum cocuklar icin soylesin "Aboneyim abone, biletlerim cebimde, balli lokma tatlisi, aman hadi hayirlisi" :)



Yonca Evcimik-Abone


Alternatif link: http://www.izlesene.com/video/yonca-evcimik-abone/6319169

No comments:

Post a Comment